Papaz Brunson'ın cezası ev hapsine çevrildi

Papaz Brunson'ın cezası ev hapsine çevrildi

ABD'li papaz Brunson, cezasının ev hapsine çevrilmesi sonrası tahliye edildi.

İzmir'de, 'FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı' iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson evine getirildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince sağlık sorunları nedeniyle "konutunu terk etmekten yasaklanması" ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verilerek tahliyesi kararlaştırılan Brunson, kaldığı İzmir 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıktı.

Brunson, cezaevi nizamiyesinde resmi araca binerek eskort eşliğinde ev hapsini geçireceği Konak ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki adrese hareket etti.

Andrew Craig Brunson'un tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.

Brunson'ın ikametinin önünde de geniş güvenlik önlemi alınırken, polis evi kontrol etti. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında eve getirilen Brunson'ı, mensubu olduğu Diriliş Kilisesi'nden bir grup cemaati karşıladı. Kilise cemaati Brunson'a sevgi gösterisinde bulundu. 

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Temmuz'da görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına hükmedilen Brunson, avukatı İsmail Cem Halavurt aracılığıyla sağlık sorunlarını da gerekçe göstererek bu karara itirazda bulunmuş, itirazı değerlendiren mahkeme, Brunson'ın İzmir'deki adresinde "konutunu terk etmekten yasaklanması" ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vererek tahliyesini kararlaştırmıştı.

Süreç

ABD Başkanı Donald Trump, 19 Temmuz'da Türkiye'de Ekim 2016'dan bu yana tutuklu olan Rahip Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğuna devam kararı çıkmasına tepki gösterip Twitter üzerinden bir mesaj paylaşmıştı.

Trump, cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketlediği mesajında, "Türkiye'nin cezaevindeki saygın Pastör Andrew Brunson'ı tahliye etmemesi tam bir rezalet. Çok uzun zamandır rehin tutuluyor. @RT_Erdogan bu mükemmel Hristiyan eş & babanın serbest kalması için bir şey yapmalı. Yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var!" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.