Paris'te 'Sarı Yelekliler savaşı': 90 yaralı 287 gözaltı

Paris'te 'Sarı Yelekliler savaşı': 90 yaralı 287 gözaltı

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin akaryakıta getirdiği ek zamları protesto eden Sarı Yelekliler Paris'te dün yine meydanlara indi.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin akaryakıta getirdiği ek zamları protesto eden Sarı Yelekliler Paris'te dün yine meydanlara indi. Olaylarda 14'ü güvenlik gücü olmak üzere yüzlerce kişi yaralanırken en az 200 kişi de gözaltına alındı.

Eylemciler başkentin kilit noktaların başında gelen Champs-Elysees bulvarı çevresinde sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis taşkınlık yapmaya çalışan kişilere göz yaşartıcı gaz ve panzerlerden su sıkarak müdahale etti.

Geçen haftaki gösterilerde çok sayıda mağazanın zarar görmesi dolayısıyla caddede bulunan iş yerleri kepenk kapattı.

200'ü aşkın gözaltı

Yaklaşık 6 bin kişinin bulunduğu Champs-Elysees civarındaki gösterilerde 5 binden fazla polis ve jandarma asayişi sağlamak için görevlendirildi.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner Twitter hesabından yaptığı açıklamada gösterilere katılanlardan 39'unun gözaltına alındığını belirtti. Castaner, 1500 kişinin asayişi bozmak için gösterilere katıldığını söyledi.

Ancak olay yerine giden Başbakan Eduard Phillip gözaltı sayısının 140'a yükseldiğini açıkladı. 11'İ polis 65 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Gözaltı sayısının daha sonra 287yi bulduğu açıklandı.

Macron: Olayların sorumluları cezalandırılacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te 2 haftadır devam eden protestolardan sorumlu olanların yaptıklarından dolayı cezalandırılacağını söyledi.

Macron, Arjantin'deki G20 Zirvesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Paris'te bugün yaşananların hiçbir haklı açıklaması olamayacağını vurgulayarak, "Paris'teki olayların sorumluları yaptıklarından dolayı cezalandırılacaktır. Hiçbir zaman şiddeti kabul etmeyeceğim ancak meşru talepleri müzakere etmeye hazırım." diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.