'Sarı Yelekliler' protestolarının Fransa'ya maliyeti ağır

'Sarı Yelekliler' protestolarının Fransa'ya maliyeti ağır

Fransa Maliye Bakanı, 17 Kasım'da başlayan ve ülke geneline yayılan "Sarı Yelekliler" protestolarının ülke ekonomisini ciddi oranda etkilediğini söyledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, 17 Kasım'da başlayan ve ülke geneline yayılan "Sarı Yelekliler" protestolarının ülke ekonomisini ciddi oranda etkilediğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, 10 gün önce başlayan gösterilerin, ekonominin üzerinde ciddi etkisinin olduğunu dile getirdi.

Gösteriler nedeniyle şirketlerin ciro kaybının 17 Kasım'da yüzde 39, geçen cumartesi de yüzde 24 olduğunu belirten Le Maire, 10 günde kasap, fırın ve kuaförlerin ciro kaybının yüzde 60 ila 70 arasında olduğunu vurguladı.

Le Maire, şirketlerin daha fazla zarar görmemesi için bazı önlemler alacaklarını ifade etti.

Hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto eden ve "Sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, cumartesi günü, başta Paris'te olmak üzere birçok kentte gösteri düzenlemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.