Macron protestolara rağmen zam kararında ısrarcı

Macron protestolara rağmen zam kararında ısrarcı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, akaryakıt zamlarına protesto eden göstericilere eleştiride bulunarak, kararından dönmeyeceğini açıkladı.

Fransa'da son bir yılda yüzde 20'nin üzerinde artış gösteren akaryakıt fiyatlarına ek vergi getirilmesini protesto için günlerdir sokaklara dökülen Sarı Yeleklilerin protesto dalgası ciddiye binerken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan açıklama geldi.

Elysee Sarayı'nda bakanlar ve vekillerle bir araya gelen Macron, haftasonunda ülke çapında yüz binlerce sıkı eylemcinin katıldığı ve polisin müdahale ettiği protestoları eleştirdi.

"Kabul edilemez şiddet"

Sarı Yelekliler Hareketi'nin çok büyük gösterilerle birlikte kabul edilemez bir şiddeti de tetiklediğini iddia eden Fransa lideri, sokaklara dökülenlerin kızgınlığını anladığını birkaç kez söyleyerek altını çizdi.

Ama öfkeyi duymakla birlikte rotasını değiştirmeyeceğini belirten Macron, şu an yaşanan sorunların 40 yılın birikimi olduğunu savundu.

Macron, "Son birkaç günden yaptığım çıkarım, rotamızı değiştirmememiz gerektiğidir, çünkü bu doğru ve gerekli rotadır. Ama nasıl çalıştığımızı, çalışma yöntemlerimizi değiştirmemiz lazım, zira pek çok vatandaşımız bu siyaset değişikliğini 'yukardan dayatma' gibi algılıyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.