Fransa'da akaryakıt zammı nedeniyle çatışmalar yaşanıyor

Fransa'da akaryakıt zammı nedeniyle çatışmalar yaşanıyor

Macron hükümetinin akaryakıta getirdiği ek zamları protesto eden 'Sarı Yelekliler' Paris'te yine meydanlara indi.

Eylemciler başkentin kilit noktaların başında gelen Champs-Elysees bulvarı çevresinde sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı. Geniş güvenlik önlemleri alan polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve panzerlerden su sıkarak müdahale etti.

Geçen haftaki gösterilerde çok sayıda mağazanın zarar görmesi dolayısıyla caddede bulunan iş yerleri kepenk kapattı.

Gözaltı sayısı artıyor

Gösterilerde 5 binden fazla polis ve jandarma asayişi sağlamak için görevlendirildi.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner Twitter hesabından yaptığı açıklamada gösterilere katılanlardan 39'unun gözaltına alındığını belirtti. Castaner, 1500 kişinin asayişi bozmak için gösterilere katıldığını söyledi. İçişleri bakanlığı kaynakları daha sonra gözaltı sayısının 59'a yükseldiğini açıkladı.

17 Kasım Cumartesi günü başlayan ve iki haftayı aşkın bir süredir devam eden protesto gösterileri Cumhurbaşkanı Macron'un "görevde bulunduğu 18 aylık dönemin en çetin sınavı" olarak görülüyor.

Yetkililer, gösterilerin aşırı sağ ve aşırı sol grupların desteğiyle şiddet olaylarına dönüşmesinden endişe ediyor.

Macron "geri adım atmayacağım" demişti

G20 Zirvesi için Arjantin'de bulunan Cumhurbaşkanı Macron, geçen hafta yine Paris'te çok sayıda gösterici ve polisin yaralandığı olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede "Bize bir mesaj iletmek isteyen vatandaşlarımın isteklerini ilişkili oldukları haydutlarınkiyle karıştırmam. Bu vatandaşlarımın taleplerini anlıyorum. Yıkım ve düzensizlik isteyenlere karşı ise geri adım atmayacağım. Cumhuriyet, hem kamu düzeni hem de eylem özgürlüğüdür" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.