Paşinyan'dan Ermeni halkına 'cephede gönüllü olun' çağrısı

Paşinyan'dan Ermeni halkına 'cephede gönüllü olun' çağrısı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşiyan, vatandaşlarını cephede gönüllü olmaya çağırdı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşiyan Azerbaycan ile Dağlık Karabağ için yaşanan ihtilafta "diplomatik çözümün" mümkün olmadığına karar vererek vatandaşlarını cephede gönüllü olmaya çağırdı.

Paşinyan Facebook üzerinden yayınladığı video mesajında, "Karabağ sorununun şu anda ve uzun bir süre için diplomatik bir çözüme sahip olamayacağını itiraf etmeliyiz" dedi.

Azerbaycan: Açıklamalar diplomatik girişimlere saygısızlık

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ise Paşinyan'ın konuşmasına yazılı açıklama yayımlayarak tepki gösterdi.

Ermenistan'ın sorunu müzakereler yoluyla çözme taraftarı olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Hacıyev, "Ermenistan'ın bu resmi tutumu, insani ateşkesi kimin ihlal ettiğini kanıtlamakta ve bölgedeki durumu daha da gerginleştirmeye hizmet etmektedir" ifadelerini kullandı.

Hacıyev, "Paşinyan'ın bu açıklaması, uluslararası toplumun çatışmayı diplomatik olarak çözmek için attığı adımlara da saygısızlık niteliği taşımaktadır. Azerbaycan, sorunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları temelindeki mevcut yol haritasına uygun olarak müzakereler yoluyla çözümünü desteklemektedir" açıklamasını yaptı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum