Patriot üreticilerinden 74 milyar dolarlık birleşme

Patriot üreticilerinden 74 milyar dolarlık birleşme

United Technologies ile Raytheon, savunma ve havacılık sektöründe bugüne kadarki en büyük birleşmelerden birini gerçekleştirecek

United Technologies Corp. ile Raytheon Co. birleşerek 74 milyar dolar satış gelirli havacılık ve savunma devi oluşturacak.

BloombergHT'nin haberine göre; Raytheon Technologies Corp. denilecek yeni şirket için birleşme anlaşması, Pazar günü yapılan ortak açıklamaya göre, United Technologies'in Otis asansör ve Carrier klima işleri ayırmasından sonra 2020 yılının ilk yarısında tamamlanacak.

United Technologies hissedarları yeni şirketin çoğunluğuna sahip olacak United Technologies CEO'su Greg Hayes, açıklamasında iki şirketin birleşmesinin “havacılık ve savunma sektörlerinin geleceğini belirleyeceğini” söyledi.

Doğacak şirket United Technologies'in Pratt & Whitney F – 35 savaş jeti motorlarını Raytheon'un Patriot füze savunma ürünleri ile radarlar, mühimmat ve siber güvenlik konularındaki uzmanlığı ile birleştirecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.