Pentagon İsrail'e askeri yardım paketini pazar günü açıklayacak

Pentagon İsrail'e askeri yardım paketini pazar günü açıklayacak

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada "Biden İsrail Devleti'ne olan koşulsuz desteğini yineledi" denildi.

Fotoğraf: ShehabAgency

İki ABD'li ve bir İsrailli yetkili, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un İsrail için ilk acil askeri yardım paketini pazar açıklamasının beklendiğini söyledi.

ABD'nin askeri yardımı neden önemli?

İsrail, Cumartesi günü İsrail topraklarına eşi benzeri görülmemiş bir saldırı başlatan Hamas'a karşı geniş kapsamlı bir saldırıya hazırlanıyor.

İsrail'in operasyonu Gazze'de muhtemelen haftalar sürecek bir kara harekatına yol açabilir ve İsrail'i çevreleyen farklı bölgelerde de gerilimin tırmanmasına neden olabilir.

İsrail'in çatışmaların ilk gününde ABD'den yardım talebinde bulunması, süreç ilerledikçe ne boyutta bir ateş gücüne ihtiyaç duyacağının da bir göstergesi.

Aixos'un haberine göre ABD'li yetkili, yardım paketinin İsrail tarafından parası ödenmiş ve şimdi teslimatı hızlandırılacak mühimmat ve diğer silahları ya da ABD askeri stoklarında bulunan ve geçmişte Kongre tarafından zaten onaylanmış olan parayla satın alınacak silahları içermesinin beklendiğini söyledi.

İsrail ihtiyaç listesini ABD'ye iletti

ABD'li yetkililer İsrail Savunma Bakanlığı'nın Pentagon'a savaş uçakları için mühimmat da dahil olmak üzere ihtiyaç duydukları silahların ilk listesini verdiğini söyledi.

Yetkililer, Pentagon'un halen yardım paketine son şeklini vermekte olduğunu ve Pazar günü açıklanabileceğini söyledi.

Açıklanacak ilk yardım paketinin, önümüzdeki günlerde, haftalarda hatta aylarda İsrail'e teslim edilecek diğer askeri yardım paketinden ilki olması bekleniyor.

Üst düzey bir İsrailli yetkili Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile çatışmanın başlamasından bu yana Pazar günü ikinci kez görüşmesinin beklendiğini söyledi.

Biden'dan koşulsuz destek

Beyaz Saray Pazar günü yaptığı açıklamada Başkan Biden'ın "Hamas'ın bu eşi benzeri görülmemiş terörist saldırısı karşısında İsrail'e ek destek sağlama talimatı verdiğini" söyledi. Açıklamada ayrıntılı bilgi verilmedi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken Pazar sabahı CNN'e yaptığı açıklamada, hükümetin "İsraillilerin yaptığı belirli ek talepleri incelediğini" söyledi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Biden ile Hamas'ın saldırı başlattığı günden bu yana iki kez telefonda görüştü.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada "Biden İsrail Devleti'ne olan koşulsuz desteğini yineledi" denildi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum