Perinçek: AK Parti iktidarının sonuna geldi

Perinçek: AK Parti iktidarının sonuna geldi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Perinçek şöyle konuştu:

"Ekonomideki iflas, seçim sonuçlarına da yansıdı. Türkiye'nin önünde hükümet, iktidar sorunu var. Artık Türkiye'yi AK Parti tek başına yönetemez. Önümüzdeki ekonomik sarsıntılara bakıyoruz. Türkiye, ağır bir durumla karşı karşıya. Çok ciddi bir uyarı, bu. Öte yandan bir tane olumlu nokta var. HDP oylarının Güneydoğu illerimizde düşmesi. Bölücülük kaybediyor. AK Parti tek başına iktidarının sonu geldi. Türkiye, önümüzdeki dönem iktidar arayışlarına girmiştir.

AK Parti'nin oy kaybetmesi, AK Parti'nin bu ekonomik gidişat karşısındaki çaresizliği, CHP'ye yaramış oluyor. CHP, tarihi bir fırsatı da tam anlamıyla değerlendirememiştir. CHP'nin HDP ile ve İyi Parti ile ittifak siyaseti, ona kazandığı oyların önemli bir kısmını da kaybetmiş gösteriyor.

Göreceksiniz, buradan söylüyorum AK Parti iktidarının tek başına devam etme şansı yok. Cumhurbaşkanlığı sistem içerisinde bir çözüm yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi veya Cumhurbaşkanının istifası dışında görülen bir çözüm yok. Türkiye, büyük bir karar verecek. Türkiye, çalkantılı bir döneme giriyor. Türkiye, parlamenter sisteme dönecek." 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.