Perinçek: Dağınıklık ancak ümmet anlayışıyla aşılabilir

Perinçek: Dağınıklık ancak ümmet anlayışıyla aşılabilir

Yeni Akit yazarı Mehmet Koçak, tarihçi Mustafa Armağan ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek buluştu.

Yeni Akit yazarı Mehmet Koçak, tarihçi Mustafa Armağan ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek buluştuğunu aktardı.

Koçak'ın Akit'te anlattığı buluşmadan aktardığı satırbaşları:

"Doğu Perinçek ile benim ikinci buluşmam oldu. O ilk buluşmada sorduğum her soruya ayrıntılı cevaplar almıştım. Bazı cevapları ve değerlendirmeleri beni şaşırtmıştı. 

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığındaki buluşmamız gerçekten çok önemli ve anlamlı oldu. Karşılıklı hasbihal bizi tarihe yolculuğa taşıdı ve derin tarihin en tartışmalı konularını irdeledik. Doğruyu ve tarihi gerçekleri bulma adına görüşler masaya yatırıldı.

Doğu Bey’e merak ettiğim soruyu sordum ve samimi bir cevap aldım.

'Ben inançlar üzerinden siyaset yapılmasını ve o yüce değerlerin istismarına ısrarla karşıyım. Ancak, merakınızı gidermek için ifade edeyim ki ben ateist değil Müslümanım. Bayram namazlarını kaçırmam, Cuma namazlarına vakit nispetinde gitmeye çalışıyorum' diyerek başladığı konuşmasında şu görüşlerini sıraladı:

'Hz Peygamberimiz müstesna bir insandır. Zulme karşı birleştirici olan ümmet anlayışıyla kabileleri İslam’ın temel prensiplerinde birleştirmeyi başaran büyük bir devrimcidir. Ümmetin birleştirici ruhundan uygarlıkla bütünleşen medeniyetler doğmuştur. İslamiyet ile Türkler, ticaret ve medeniyet ile ahlaki değerleri yüceltmişlerdir. Ümmet anlayışı ile de çeşitli etnik kökenden gelen toplulukları bir arada tutmuşlardır. Bugün İslam dünyasındaki dağınıklık ancak ümmet anlayışıyla aşılabilir.'"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum