PETA: Bir salgın riski daha alamayız, tüm hayvan pazarları kapanmalı

PETA: Bir salgın riski daha alamayız, tüm hayvan pazarları kapanmalı

Uluslararası hayvan hakları derneği PETA, koronavirüs salgınının çıkış noktası olarak gösterilen vahşi hayvan pazarları hakkında uyarıyor: 'Bir pandemiyi daha riske alamayız. Tüm hayvan pazarları kapanmalı'

Uluslararası hayvan hakları derneği PETA, Çin'deki yasaklara rağmen vahşi hayvan pazarlarının Endonezya ve Tayland gibi diğer Asya ülkelerinde devam ettiğini iddia etti.

Bangkok ve Tomohon şehirlerinde iki pazarın görüntülerini paylaşan dernek, satışı yapılan hayvanlara ve hijyen koşullarına dikkat çekti.

8 Nisan'da paylaşılan ve Khlong Toei pazarı ile Tomohon pazarında çekildiği ifade edilen görüntülerde köpek, yılan, kurbağa gibi birçok ölü hayvanın yanı sıra, kafeslerde canlı kedi ve tavuklar da bulunuyor. Et kesimi ve satışı yapan çalışanların ise hijyen koşullarını sağlamadığı, hatta eldiven bile takmadığı vurgusu yapılıyor.

Çin hükümeti, Covid-19'un ilk olarak Vuhan'da bir vahşi hayvan pazarında tespit edilmesinin ardından ülkede vahşi hayvan pazarlarının yasaklandığını açıklamıştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.