Çin’de koronavirüs nedeniyle kedi ve köpek eti yasaklandı

Çin’de koronavirüs nedeniyle kedi ve köpek eti yasaklandı

Çin’in en önemli ekonomik şehirleri arasında yer alan Shenzhen’de köpek ve kedi eti yenilmesi yasaklandı.

Çin’in en önemli ekonomik şehirleri arasında yer alan ve ülkenin güneyinde bulunan Shenzhen’de, bilim insanlarının kaçak yollarla yapılan hayvan ticari ve bazı hayvanların tüketiminin yeni tip koronavirüsün yayılmasına etki edeceği açıklamasının ardından köpek ve kedi eti yenilmesi yasaklandı.

Şehrin yerel yönetimi tarafından yapılan kontrollerde, tavuk, sığır, tavşan, balık ve deniz ürünlerinin de dâhil olduğu toplam 9 tür etin tüketilmesine izin verildiği kaydedildi.

Açıklamada, vahşi hayvanların tüketiminin yasaklanmasının gelişmiş ülkelerde olan standart bir prosedür olduğu ve modern uygarlık adına küresel bir gereklilik olduğu belirtiliyor.

Alınan kararda, köpek ve kedilerin evcil hayvan statüsüne sokularak yenilmesi yasaklandı. Çin’in güneyinde popüler yemekler listesinde olan kaplumbağa, kurbağa ve yılan da tüketilmesine izin verilen hayvanlar listesinden çıkarıldı.

Bilim insanları virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığından şüpheleniyor. İlk virüs olayı, Çin’in Hubei eyaletindeki Vuhan kentinde yarasa, yılan, kedi ve diğer vahşi hayvanların satıldığı pazarı ziyaret eden insanlar arasında görüldü.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.