PKK cenazelerde Kuran okunmasını yasaklamış

PKK cenazelerde Kuran okunmasını yasaklamış

Afrin'de ele geçirilen evraklarda, PKK'nın halkın dini inançlarını yaşamasına izin vermediği anlaşılıyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin şehir merkezinin PKK'nın Suriye kolu YPG’den ele geçirilmesinin ardından yapılan aramalarda, PKK'nın yönetim binalarında önemli belgeler ele geçirildi. Resmi nitelik taşıyan evrakta, PKK'nın halkın dini inançlarını yaşamasına izin vermediği anlaşılıyor.

Söz konusu evrak, YPG/PKK yönetiminin aldığı kararları içeriyor. TRT Haber'in aktardığına göre o kararlara göre PKK/YPG, tüm camileri ve kiliseleri gözetim altına almış. Buralarda gündelik olayların konuşulmasını yasaklamış. Özellikle ÖSO, Esed rejimi ve Suriye devrimi konularında konuşulmasının önüne geçmek için sıkı tedbirler uygulanmış.

Yazılı ve işitsel dini içerikler yasak

Örgütün, yazılı ve işitsel tüm dini içerikli paylaşımların umumi ve ticari mekanlarda yasaklanmasını söz konusu evrakla karara bağladığı görüldü. Bu kararda özellikle bir dine atıf da yok. Yani Müslüman ve Hristiyanlara uygulanan baskı aynı. Her ikisi için de yasak söz konusu.

Cenazelerde Kur’an-ı Kerim yasak

Cenaze törenlerinde tekbir getirilmesi ya da hoparlörden Kur’an-ı Kerim okunması da yasak. Burada Hristiyanlara yönelik bir atıf yok. Çünkü Hıristiyanların cenazelerinde böyle bir uygulama yok. Bu uygulama Müslüman cenazelerinde olduğundan yasak da Müslümanlara getirilmiş. Kararda ayetlerin yerine sadece PKK'nın ulusal şarkılarının söylenmesi isteniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.