SDG'den Afrin açıklaması: IŞİD operasyonlarını durdurduk

SDG'den Afrin açıklaması: IŞİD operasyonlarını durdurduk

Türkiye’nin Afrin’nin kent merkezine girmesinin ardından PKK'nın çatı örgütlenmesinden açıklama geldi.

PKK'nın Suriye'deki çatı örgütlenmesi olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Fırat'ın doğusunda IŞİD'e karşı yapılan operasyonları durdurduklarını açıkladı.

Amerika'nın Sesi'ndeki habere göre, SDG Sözcüsü Lilwa Abdullah, ‘Cizre Fırtınası’ adını verdikleri ve Deyr ez Zor civarında yoğunlaşan operasyonda, 9 Eylül’den bu yana sürdüğünü söyledi.

Abdullah, SDG ve IŞİD arasındaki çatışmaların durma noktasına geldiğini vurgulayarak, “IŞİD ile mücadelenin aksamaya başlamasının tek nedeni işgalci Türk devletinin Afrin’e yönelik saldırılarıdır. Fırat’ın doğusundaki güçlerimizin Çağın Direnişi’ne katılmak için bölgeden çekilmesi, buradaki operasyonların durmasındaki ana etken oldu. Bu bölgedeki çeteler halen Fırat’ın doğusundaki küçük bir alanda çemberde tutuluyor. Çeteler ara ara SDG güçlerinin noktalarına saldırılar gerçekleştiriyor. Buradaki güçlerimiz çetelerin saldırılarına cevap veriyor” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.