Kalın'dan CNN'e Afrin cevabı: 'PKK'lı olmayan Kürtleri Kürt olarak görmüyorsunuz'

Kalın'dan CNN'e Afrin cevabı: 'PKK'lı olmayan Kürtleri Kürt olarak görmüyorsunuz'

CNN International'ın canlı yayınında TSK ve ÖSO'nun Afrin'in merkezini tamamen kontrol almasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Canlı yayında CNN International kanalının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin'in tamamen kontrol altına alınmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. 

CNN muhabirinin bölgedeki Kürtlerin etnik temizlik endişeleri olduğuna dair iddiaları sorması üzerine Kalın, "Etnik temizlik mi? Kim etnik temizlik yapıyormuş? Bu çok çirkin bir iddia." şeklinde cevap verdi ve şunları söyledi: 

"ÖSO içinde savaşan Kürtler de var. Afrin şehrine giren savaşçılar arasında çok sayıda Kürt var. İşte problem tam da burada. Ne yazık ki Batı medyasındaki bazı yorumcular PKK mensubu olmayan Kürtleri Kürt olarak görmüyorlar.

PYD/YPG'den sanki Kürtlerin tek ve yegane temsilcisiymiş gibi bahsediyorlar. Bu doğru değil. PKK'nın Marksist ideolojisini paylaşmayan binlerce hatta yüz binlerce Kürt var. Burada modern tarihin bir ironisiyle karşı karşıyayız. ABD, Suriye'de ne yazık ki kendine Marksist-Leninist bir örgütü müttefik olarak seçti. Biz geçmişte hem Obama yönetimine hem de şimdiki Amerikan yönetimine IŞİD'e karşı savaşta aralarında PKK'lı olmayan Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin ve başka Suriyelilerin olduğu başka güçlerce yürütülmesi gerektiğine dair öneriler yapmıştık."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.