PKK'dan 'tedirgin' açıklama: ABD'nin Suriye'den çekileceği net değil

PKK'dan 'tedirgin' açıklama: ABD'nin Suriye'den çekileceği net değil

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Kino Gabriel, "Koalisyon ile destek programı ve diğer çalışmalarımız olduğu gibi devam ediyor.” dedi.

Reuters’a açıklamada bulunan PKK'nın çatı örgütlenmesi olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Kino Gabriel, "Koalisyon ile destek programı ve diğer çalışmalarımız olduğu gibi devam ediyor.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Perşembe günü yaptığı “Suriye’den çekilebiliriz” açıklamasının ardından Reuters’e yazılı açıklamada bulunan SDG Sözcüsü Kino Gabriel, Trump’ın sözlerinin net olmadığını belirterek, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun SDG ile yürüttüğü destek programı ve diğer ortak çalışmalarının olduğu gibi devam ettiğini söyledi.

Koalisyon ile kontrolleri altındaki bütün bölgelerde operasyonlarının devam ettiğini dile getiren Gabriel, ABD’li diğer yetkililerin Donald Trump’ın “çekilme” açıklamasını ret veya onaylamadığını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.