SDG Sözcüsü: Haşdi Şaabi bölgemize girerse onlarla savaşırız

SDG Sözcüsü: Haşdi Şaabi bölgemize girerse onlarla savaşırız

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin çoğunluğunu oluşturduğu SDG'nin sözcüsü Talal Sülo, Haşdi Şaabi ile savaşabileceklerini açıkladı.

İran destekli Şii milislerin çatı yapılanması Haşdi Şaabi geçtiğimiz günlerde Suriye sınırına kadar gelmiş ve sınırı aşarak bazı bölgeleri ele geçirmişti. Bu hamlenin PYD öncülüğündeki güçlerle Haşdi Şaabi arasında bir çatışmaya sebep olup olmayacağı tartışılıyordu.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ağırlıklı gücü oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Talal Sülo, bu tartışmalara yeni bir boyut getirdi. Sülo, Haşdi Şaabi'nin Suryie sınırına gelmesine ilişkin yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı ve Haşdi Şaabi'nin SDG kontrolündeki bölgelere girmesini önleyeceklerini ifade etti. Talal Sülo "eğer Haşdi Şaabi bizim bölgemize girmeye çalışırsa birliklerimiz onlarla savaşacak" ifadesini kullandı.


Haşdi Şaabi'nin Suriye'ye girdiği bölge

Haşdi Şaabi dün Sincar dağlarınının güney ucundaki sınıran Suriye'ye girmiş ve bazı noktaları kontrol altına almıştı. Şii milislerin bölgede siperler kazmaya başladığı ifade edilmişti.

PYD'nin, Şii milislerin kendi sınırlarını kullanarak Esed rejimi unsurları ile birleşmesine müsade etmeyeceklerini açıklaması iki grup arasında gerginliği artırabilecek gibi görünüyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.