Polonya 2. Dünya Savaşı için Almanya'dan 1.3 trilyon euro tazminat istedi

Polonya 2. Dünya Savaşı için Almanya'dan 1.3 trilyon euro tazminat istedi

2. Dünya Savaşı'nda en fazla zarar gören ülkeler arasında yer alan Polonya, Almanya'dan 1.3 trilyon euro tazminat talep etti.

Polonya, İkinci Dünya Savaşı'ndaki zararının 6.2 trilyon zloti (1.3 trilyon euro) olduğunu açıkladı.

Polonya'nın Başbakan Yardımcısı olan, aynı zamanda Hukuk ve Adalet Partisi liderliğini yapan Jaroslaw Kaczynski, bugün yaptığını açıklamada, zararlarının 1.3 trilyon euro düzeyinde olduğunu ve tazminat talebinde bulunduklarını kaydetti.

Almanya daha önce, savaşa dair tüm hak taleplerinin yerine getirildiğini söylemişti. Polonya, 2015 yılından bu yana tazminat talebini yinelese de resmi bir başvuruda bulunmamıştı.

Jaroslaw Kaczynski, bu rakamın daha da yükselmesinin mümkün olduğunu ancak kısmen ortalama bir hesap yapıldığını kaydetti.

Polonya ile Almanya arasında ilişkiler, Ukrayna savaşının getirdiği tartışmalarla daha da alevlenmişti. Almanya'nın Rus gazını bırakmaması Polonya'nın tepkisini çekiyordu.

İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya ve Sovyetler Birliği tarafından işgal edilen Polonya oldukça ağır bir yıkıma maruz kalmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.