Polonya Türkiye'den 24 adet Bayraktar TB2 satın alıyor

Polonya Türkiye'den 24 adet Bayraktar TB2 satın alıyor

Polonya'nın Türkiye'den 24 adet Baykar Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alacağı açıklandı.

Polonya'nın Türkiye'den 24 adet Baykar Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alacağı açıklandı.

Polonya Milli Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak tarafından yapılan açıklamaya göre Polonya, Türkiye'den 4 set, yani 24 adet Bayraktar TB2 satın alacak.

İnsansız hava araçlarının Polonya ordusunun, zırhlı araçlara karşı hava harekat kabiliyetine katkı sağlaması bekleniyor.

Polonya, bölgede Rusya'nın yayılmacı politikası ile karşı karşıya olan ülkelerden biri. Daha önce bölgede Rusya'ya ve Rusya'nın müttefiki olan devletlere karşı Azerbaycan ve Ukrayna da TB2 İHA'lardan satın almıştı.

Bu satın alımla beraber Polonya, Bayraktar TB2'yi envanterine ekleyen ilk NATO ülkesi olacak.

Rusya ile Bayraktar TB2 gerginliği

Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ gibi bölgelerde aktif bir şekilde kullanıldı. Bu çatışma bölgelerinde Rusya'nın desteklediği taraflara karşı kullanılan Bayraktar TB2'lerin gösterdiği başarı, arka planda Türkiye ile Rusya arasında gerginliğe de neden oldu.

Son olarak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gergin süreç içerisinde, Türkiye'nin daha önceden Ukrayna'ya satmış olduğu Bayraktar TB2 SİHA'lar yeniden gündeme geldi. Rusya, SİHA'lardan duyduğu rahatsızlığı açık bir şekilde dile getirdi ve Kremlin tarafından "Ukrayna'da Türk SİHA'larının varlığı Rusya'yı mutlu etmiyor" açıklaması yapıldı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.