Polonya ve Belarus arasındaki sığınmacı krizi alevleniyor

Polonya ve Belarus arasındaki sığınmacı krizi alevleniyor

Polonya, sığınmacıları silah olarak kullanmakla suçladığı Belarus aleyhindeki söylemini sertleştirirken Belarus mülteci politikasını savunmaya devam ediyor.

Polonya ve Avrupa Birliği, Belarus'un sığınmacıları Avrupa Birliği'ne baskı unsuruna çevirmekle suçladı ve kınadı.

Aynı zamanda Avrupa Birliği'nin sınırı olan Polonya-Belarus sınırının yeniden hareketlendiği bildiriliyor. Avrupa Birliği ülkelerine yerleşmeye çalışan göçmenler Belarus'tan Polonya'ya girmeye çalışıyor.

Dikenli telleri kendileri aşmaya çalışan bu göçmenleri engellemek üzere Polonya 12 bin ilave askerin Belarus sınırına yönlendirildiğini açıkladı.

Polonya ve üyesi olduğu Avrupa Birliği, Rusya nüfuzundaki Belarus'un göçmenleri Avrupa Birliği ve Polonya'ya siyasi baskı aracı olarak kullanmaya çalışmakla suçluyor.

Polonya ve Avrupa Birliği'nin açıklamalarına göre Belarus bu göçmenlerin sınıra yönelmesine mani olmamakla kalmıyor, onların sınırı aşmasına da yardım ediyor.

Belarus'u 1994'ten bu yana yöneten cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ise bu iddiaları içerik olarak yalanlamıyor.

Lukaşenko "Göçmen ve mültecilerin hedefi Avrupa Birliği ülkelerine ulaşmak. Bu bizim değil Avrupa Birliği'nin sorunu. Gitmek istedikleri yere gitmelerine neden engel olalım? Belarus, Avrupa Birliği'nin bekleme salonu değil." diyor.

Göçmen ve mülteci konusunda Belarus hakkındaki açıklamaları gittikçe sertleşen Polonya'nın Belarus'a yaptırım uygulayacağı ve Belarus sınırını tamamen kapatacağı iddia ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.