Polonya'ya düşen füzeyle ilgili Rusya'dan ilk açıklama

Polonya'ya düşen füzeyle ilgili Rusya'dan ilk açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Polonya topraklarındaki bir köye füzelerin isabet ettiği olay hakkında Moskova'ya yöneltilen suçlamaları reddetti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Polonya'nın Przewodow köyündeki bir çiftliğe füzelerin isabet ettiği olay hakkında Moskova'ya yöneltilen suçlamaları reddetti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Przewodow köyüne Rus füzelerinin isabet ettiğine dair bazı Ukraynalı kaynakların ve yabancı yetkililerin açıklamalarını 'durumu tırmandırma amacı taşıyan kasıtlı provokasyon' olarak niteleyen Konaşenkov, "Yüksek hassasiyetli atışlar, sadece Ukrayna topraklarında bulunan ve Ukrayna-Polonya sınırına en az 35 km mesafede mesafede olan hedeflere gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında Polonya topraklarına düşen füzenin Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemlerine ait olduğu da ifade edildi.

Ne olmuştu?

Dün gece Ukrayna sınırındaki bir Polonya köyüne düşen füze nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirmiş, Kiev olayla ilgili olarak Moskova'yı suçlarken Washington ise füzelerin Rusya'ya ait olmayabileceğini açıklamıştı.

Ayrıca bazı ABD'li yetkililer füzelerin Rusya saldırılarına karşılık vermeye çalışan Ukrayna'ya ait olabileceğini ifade etmişti.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.