Pompeo: Kuzey Kore'nin uyarılarından endişe duymuyorum

Pompeo: Kuzey Kore'nin uyarılarından endişe duymuyorum

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Kuzey Kore'nin nükleer geliştirme programını yeniden başlatabileceğini açıklamasından ve ABD'yi uyarmasından endişe duymadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Kore'nin nükleer geliştirme programını yeniden başlatabileceğini açıklamasından ve ABD'yi uyarmasından endişe duymadığını söyledi.

Pompeo pazar günü yaptığı açıklamada, bu hafta içinde New York ‘ta Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sağ kolu Kim Yong Chol ile görüşeceğini duyurdu.

Pompeo’nun açıklaması, Pyongyang’ın ekonomik yaptırımların kaldırılmaması halinde nükleer programı yeniden aktifleştirmeyi “ciddi olarak” düşüneceği uyarısının ardından geldi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan cumartesi günü yapılan açıklamada, ABD’nin yaptırımlar konusunda tutumunu değiştirmemesi halinde nükleer güç ve ekonomik kalkınmanın eş zamanlı geliştirildiği “çifte ilerleme” politikasına dönülebileceği belirtildi.

Fox News kanalına konuşan Pompeo, Pyongyang’ın uyarısına “endişe duymuyorum” sözleriyle yanıt verdi. “Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılmasını görüşmek için bu iyi bir vesile olacak” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlar ABD’de düzenlenecek ara seçimler nedeniyle pazartesi ve salı günlerinin yoğun geçeceği göz önüne alınırsa görüşmenin hafta ortasında gerçekleşmesinin beklendiği yönde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.