Pompeo'dan Suudi Arabistan'a 'Kaşıkçı' çağrısı

Pompeo'dan Suudi Arabistan'a 'Kaşıkçı' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Suudi Arabistan'a Kaşıkçı soruşturmasını tamamen desteklemeye ve şeffaf olma çağrısında bulundu.

Washington Post yazarı ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğü iddiası ABD'de ve tüm dünyada tepkiye neden olmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 2 Ekim'den bu yana haber alınamayan Suudi gazeteci Kaşıkçı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Bakan Pompeo, Kaşıkçı'nın nerede olduğu ve güvenliğiyle ilgili birbiriyle çelişen haberler gördüklerini söyledi.

Pompeo, Suudi Arabistan hükümetine çağrıda bulunarak, Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili "kapsamlı bir soruşturma" yapmasını ve bu soruşturmanın sonuçları konusunda şeffaf olmasını istedi.

Pompeo, şunları söyledi:

"ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili olarak diplomatik kanallar üzerinden Suudi Arabistan ile görüşmektedir. Suudi Arabistan yönetimine, Bay Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı tamamen desteklemesi ve bu soruşturmanın sonuçları hakkında şeffaf olması çağrısında bulunuyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.