Prof. Akova: İlk koronavirüs aşısında öncelik sağlık çalışanlarının

Prof. Akova: İlk koronavirüs aşısında öncelik sağlık çalışanlarının

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, koronavirüs aşısının ilk olarak 1200 sağlık çalışanına yapılacağını söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde koronavirüse karşı yürütülen aşı çalışmalarının üçüncü faz klinik denemelerinin yapıldığını duyurdu.

Denemelere ilişkin konuşan Akova, aşının ilk olarak ön planda ve riskli olan 1200 sağlık personeline yapılacağını söyledi.

Akova ayrıca grip aşısının özellikle risk grubunda olanlar için çok önemli olduğunu söyledi ve "65 yaş üstü herkesin alması lazım" diye konuştu.

"2 kişiye aşı 1 kişiye plasebo verilecek"

"1200 kişilik sağlık grubunu aşılarken diğer gönüllülere de aşı yapacağız" diyen Akova, gönüllülerde 2 kişiye aşı, bir kişiye ise plasebo verileceğini söyledi.

Akova, aşı denemelerinin detaylarına ilişkin şöyle konuştu:

"Boş aşı yapılan gönüllülerde belli sayıda hastalık ortaya çıkacak olursa, biz bunu 20-40 arasında düşünüyoruz, o zaman bizden ayrı denetleme kurulumuz var. Onlar bu hastalık ortaya çıkan grupta kimse aşı yapılmış kime boş aşı yapılmış ona bakacaklar. Eğer aşı yapılan grupta hastalık görülmemişse, o zaman geri dönüp boş aşı alanlara 'size de aşı öneriyoruz, aşı etkili oldu' diye, onlara da aşıyı yapacağız."

"Bir yerli aşı daha var"

Akova, Hacettepe Üniversitesi'nde geliştirilen bir başka yerli aşının daha olduğunu duyurdu. Akova'nın söylediğine göre aşı hayvan çalışması aşamasında.

"Aşı çalışmalarını şöyle yapacağız, 13 bin kişiyi hedefliyoruz Türkiye'de nihai olarak. İlk aşamada 1200 kişi hastalık açısından ön planda ve riskli olan sağlık personeli olacak. Bunu da ikiye böleceğiz ve yarısına boş aşı yarısına da yine kovid aşısını yapacağız ki aşının etkili olup olmadığını görelim."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.