Putin: ABD Avrupa'ya uzun menzilli füze yerleştirirse karşılık veririz

Putin: ABD Avrupa'ya uzun menzilli füze yerleştirirse karşılık veririz

Rus lider Vladimir Putin, ABD'nin Romanya ya da Polonya'ya uzun menzilli füzeler yerleştirmesi durumunda karşılık vereceklerini belirtti.

ABD kruz füzesi testini başarı ile yaptığı açıklamasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Romanya ya da Polonya'ya bu türde uzun menzilli füzeler yerleştirebileceğini ve böyle bir durumda karşılık vermek zorunda olduklarını dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon pazartesi günü konvansiyonel bir kruz füzesi testini başarı ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Pentagon füzenin havada 500 kilometreden fazla yol katettikten sonra hedefini vurduğunu belirtti.

ABD, Sovyetler Birliği ile soğuk savaşın son döneminde nükleer silahlanmayı sınırlandırmak için imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) Ağustos başında resmi olarak geri çekildikten sonra bu yaptığı ilk füze denemesi oldu.

Putin, Finlandiya'nın Helsinki kentinde yaptığı açıklamalarda, "Bu füzeleri fırlatmak Romanya ve Polonya'da şu anda bulunan sistemlerden de yapılabilir. Yapmanız gereken tek şey yazılımı değiştirmek. Ve Amerikalı dostlarımızın böyle bir işlemden Avrupa Birliği'ni bile haberdar edeceğini sanmıyorum. Bu bizim için karşılık vermemizi gerektiren yeni tehditlere yol açıyor." dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.