Putin açıkladı: İşgal edilen Ukrayna toprakları resmen Rusya'ya katıldı

Putin açıkladı: İşgal edilen Ukrayna toprakları resmen Rusya'ya katıldı

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna'da işgal edilen toprakları Rusya Federasyonu'nun bünyesine katan kararı resmileştirdi.

Rus lider Vladimir Putin, Ukrayna'da işgal edilen bölgeleri Rus topraklarına katan kararı resmileştirdi.

Bugün Moskova'da yaptığı konuşmada Putin, Rusya'ya katılma kararının bölgedeki insanların kendi hakları olduğunu ve bu hakkı BM'nin "kendi kaderini tayin hakkı" kapsamında güvence altına aldığını ifade etti.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusların Ukrayna yönetiminin baskısına ve saldırılarına maruz kaldığını öne süren Putin, Ukrayna'yı işgal eden Rus askerlerini "kahraman" olarak niteledi.

Putin, Rusya'ya katılan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri ile tarihlerinin ortak olduğunu ifade ederken, Sovyetler Birliği'nin dağılmasını ise "trajedi" olarak niteledi. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının Rus toplulukların da parçalanmasına neden olduğunu dile getirdi.

Rus lider Putin, "Ukrayna'nın Batı'daki efendileri bilmeli ki Herson, Zaporijya, Donbass ve Luhansk'takiler sonsuza kadar bizim vatandaşlarımız olarak kalacak." ifadesini kullandı. Ukrayna yönetimini "bölge halkının isteklerine saygı duymaya" davet etti. Bölgenin güvenliğini korumak için her şeyi yapacaklarını belirtti.

Putin, Ukrayna ordusunu savaşı durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırdı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.