Putin: Erdoğan esnek bir politikacı, Rusya için güvenilir bir ortak

Putin: Erdoğan esnek bir politikacı, Rusya için güvenilir bir ortak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "Dışarıdan sert görünebilir ama esnek bir politikacı ve Rusya için güvenilir bir ortak" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çatışmaların sürdüğü Dağlık Karabağ'da Türkiye ile farklı görüşlere sahip olduklarını söyledi.

Karabağ konusunda Türkiye ile orta nokta bulunması gerekeceğini söyleyen Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da "Dışarıdan sert görünebilir ama esnek bir politikacı ve Rusya için güvenilir bir ortak" ifadelerini kullandı.

Perşembe akşamı bir düşünce kuruluşunun toplantısına katılan Putin, Azerbaycan ve Ermenistan'a eşit mesafede olduklarını söyledi. İki ülkenin liderleri ile her gün görüştüğünü belirten Putin, Dağlık Karabağ'daki sorunun çözülmesini herkesten çok istediğini belirtti.

Rus lider, çatışmalarda bugüne kadar iki tarafta da 2'şer binden fazla olmak üzere toplam 5 bine yakın kaybın olduğunu açıkladı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.