Erdoğan ve Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Erdoğan ve Putin Dağlık Karabağ'ı görüştü

Rusya lideri Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Dağlık Karabağ'da ilan edilen ateşkese dair görüşme gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya konulu telefon görüşmesi gerçekleşti.

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleştirilen görüşmede ateşkes ilan edilmesine rağmen gerilimin devam ettiği Dağlık Karabağ konusunun yanı sıra Suriye ve Libya’nın da ele alındığı belirtildi.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, iki liderin 10 Ekim’de imzalanan ateşkes anlaşmasının önemine vurgu yaptığı ifade edilirken, AGİT Minsk Grubu tarafından bölgedeki barış görüşmelerinin hızlandırılması gerektiği kaydedildi.

Putin’in, Ortadoğu’dan militanların çatışmalara katılması konusunda ciddi endişeleri olduğu belirtilirken, bölgede kalıcı barışın sağlanması için siyasi diyalog vurgulandı.

Putin ve Erdoğan’ın Suriye ve Libya’daki durumu da ele aldığı aktarılırken Türkiye ile Rusya’nın koordinasyonunun Suriye’de istikrara katkısı olduğu konusunda ortak görüşe varıldığı belirtildi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.