Putin: İdlib konusunda Esed'i destekliyoruz

Putin: İdlib konusunda Esed'i destekliyoruz

Rusya lideri Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmannuel Macron ile resmi yazlık konutunun bulunduğu Bregancon Kalesi’nde buluştu.

Macron’un eşi ile birlikte katıldığı karşılamanın ardından iki lider, basın mensuplarının sorunlarını yanıtlamak üzere kamera karşısına geçti.

Macron ile uluslararası güvenlik ile ilgili konuları görüşmek niyetinde olduğunu söyleyen Putin, “Uluslararası gündem konusunda, elbette ki uluslararası güvenlikle ilgili konuları ele alabileceğimizi düşünüyorum. Burada Sayın Cumhurbaşkanı bu alandaki sorunlardan bahsetti, gerçekten de bu sorunlar mevcut” diye konuştu.

Putin, Rusya’nın Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (New START) uzatılması ile ilgili yapmış olduğu teklife şimdilik ABD’den herhangi bir yanıt alamadığını belirtti.

"Esed'i destekliyoruz"

AFP'nin aktardığı bilgilere göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Esed rejimi güçlerinin İdlib'deki operasyonlarını desteklediğini söyledi.

Rusya destekli rejim Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyunu hedef almıştı

Öte yandan bugün İdlib'in güneyindeki gözlem noktasına hareket eden TSK konvoyu Rusya tarafından desteklenen Esed rejimine ait savaş uçaklarınca hedef alınmış ve konvoy hava saldırıları sebebiyle ilerleyişini durdurmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.