Putin: Ordumuzu ve nükleer silahlarımızı yeniliyoruz

Putin: Ordumuzu ve nükleer silahlarımızı yeniliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin parlamentosu Federal Meclis’in üyelerine hitaben yıllık konuşmasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin parlamentosu Federal Meclis’in üyelerine hitaben yıllık konuşmasını yaptı.

Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Rus bilim insanlarının geliştirdikleri üç güvenilir koronavirüs aşısı ile çığır açtığını belirten Putin, "Aşıların geliştirilmesi ve son yıllardaki diğer başarılar, ülkemizin büyüyen bilimsel ve teknolojik potansiyelinin doğrudan beden bulmuş hâlidir" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı, pandeminin ilk aylarında koronavirüs ile enfekte olmuş hastaların tedavi edildiği bir hastaneye ziyaretine atıfla, “Karşımızda nasıl bir tehlike olduğunu hissetmem, kendi gözlerimle görmem gerekiyordu. Bir salgınla karşı karşıyayız, fakat bunun verdiği endişenin yanında Rusya’nın bunu aşacağına güvenim de tamdır” vurgusunu yaptı.

Rusya'nın kendi çıkarlarını uluslararası hukuk çerçevesinde korumaya devam edeceğini vurgulayan Putin, "Herhangi bir sebepten ya da hiçbir sebep yokken Rusya’yı suçlamak bir dizi ülke için bir tür spor haline geldi" dedi. 

Putin, şu ifadeleri kullandı: 

"Rusya, her ülke ile iyi ilişkileri olsun ister. Yeterince sabırlıyız, fakat provokasyonlara cevabımız sert olacak. Hiçbir ülkenin Rusya ile ilişkilerinde kırmızı çizgileri geçmeyeceğini umuyorum.

Kibarca söylemem gerekirse, ilişkilerimizin son dönemde geliştiğini pek söyleyemeyeceğim ülkeler de dahil olmak üzere, herkesle iyi ilişkilerimiz olsun isteriz. Köprüleri yakmak istemiyoruz. Fakat iyi niyetimiz birileri tarafından kayıtsızlık ya da zayıflık olarak algılanırsa ve birileri bu köprüleri kendi yakmak ya da hatta atmak isterse, o zaman bilmelidir ki Rusya’nın buna yanıtı hızlı ve sert olacaktır.

Ukrayna ya da Belarus’ta ayaklanmalar olduğunda Batı ne Ukrayna ne de Belarus’u düşünüyordu. İstedikleri Rusya’yı çevrelemekti. Biz ölçülü davranmaya çalıştıkça onlar çevreleme girişimlerine devam ediyor. Rusya’ya karşı provokasyon gerçekleştirecekler daha önce hiç olmadıkları kadar pişman olacaklardır."

Orduda yenilenme

Putin, Rusya ordusunun sürekli olarak geliştiğini söyledi ve “Nükleer silahlar dahil askeri teçhizatımızı yeniliyoruz. Yeni güvenlik sistemleri oluşturmalıyız. (Hipersonik füze sistemi) Avangard ve Peresvet sistemleri ordunun kullanımına girdi, yakında da Sarmat füzeleri buna eklenecek. Rus birliklerinin kullanımına (Füze sistemleri) Kinjal, Kalibr ve Tsirkon da girecek" dedi.

Nükleer güçleri bulunan ülkelerin ayrı bir sorumluluğu olduğunu kaydeden Putin, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin toplanması çağrısında bulundu.

Rusya’nın Karabağ’da çatışan tarafların bir anlaşmaya varmasındaki rolünü de anımsatıp ülkesinin Suriye ve Libya’daki krizlerin sona erdirilmesi için de çabalarını ortaya koymaya devam ettiğini belirtti.

Kaynak: Sputnik

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.