Putin: Rus bilim adamları kanser aşısı üretmeye yakın

Putin: Rus bilim adamları kanser aşısı üretmeye yakın

Putin televizyonda yayınlanan açıklamalarında "yeni nesil kanser aşıları ve bağışıklık düzenleyici ilaçların üretilmesine çok yaklaştık" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü yaptığı açıklamada Rus bilim adamlarının kanser için yakında hastaların kullanımına sunulabilecek aşılar üretmeye yakın olduklarını söyledi.

Putin televizyonda yayınlanan açıklamalarında "yeni nesil kanser aşıları ve bağışıklık düzenleyici ilaçların üretilmesine çok yaklaştık" dedi.

Moskova'da geleceğin teknolojileri üzerine düzenlenen bir forumda konuşan Putin, "Umarım yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkin bir şekilde kullanılmaya başlanırlar" diye ekledi.

Putin, aşıların hangi kanser türlerini nasıl hedef alacağını belirtmedi.

Bir dizi ülke ve şirket kanser aşıları üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık hükümeti, Almanya merkezli BioNTech ile "kişiselleştirilmiş kanser tedavileri" sağlayan ve 2030 yılına kadar 10.000 hastaya ulaşmayı hedefleyen klinik deneyler başlatmak üzere bir anlaşma imzaladı.

İlaç şirketleri Moderna ve Merck & Co, orta aşamalı bir çalışmanın üç yıllık tedaviden sonra en ölümcül cilt kanseri olan melanomun nüksetme veya ölüm olasılığını yarı yarıya azalttığını gösteren deneysel bir kanser aşısı geliştirmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre şu anda rahim ağzı kanseri de dahil olmak üzere birçok kansere neden olan insan papilloma virüslerine (HPV) karşı altı lisanslı aşı ve karaciğer kanserine yol açabilen hepatit B'ye (HBV) karşı aşılar bulunmaktadır.

Koronavirüs pandemisi sırasında Rusya, kendi Sputnik V aşısını geliştirdi ve birçok ülkeye sattı.

Putin, insanları aşının etkinliği ve güvenliği konusunda ikna etmek amacıyla Sputnik aşısı olduğunu bizzat kendisi söylemişti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.