Putin: Rusya Arap ülkeleriyle her alanda işbirliğine hazır

Putin: Rusya Arap ülkeleriyle her alanda işbirliğine hazır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arap Birliği Zirvesi'nin katılımcılarına bir mesaj göndererek Rusya'nın Arap ülkeleriyle her alanda işbirliğine olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tunus’ta düzenlenen 30. Arap Birliği Zirvesi'nde konuştu.

Kremlin resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Günümüzde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin çoğu; silahlı çatışmalar, artan terör tehdidi, sosyal ve ekonomik sorunların büyümesi nedeniyle zor dönemden geçiyor. Bu durum, hiç kuşkusuz, çok uluslu diyalog ve işbirliği mekanizması olarak Arap Birliği'ne olan ihtiyacı artırıyor" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki mevcut krizleri çözme ihtiyacını vurgulayan Putin, "Bu husus, büyük oranda Rusya'nın çabalarıyla terör güçlerine yıkıcı darbenin vurulduğu, siyasi sürecin başlatıldığı ve güncel insani sorunların çözüldüğü Suriye için de geçerli" dedi.

Putin, Filistin ile İsrail arasındaki sorunun adil şekilde çözülmesinin Ortadoğu'daki durumun uzun vadeli istikrar kazanması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Rus lider, Rusya’nın, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde, teröre karşı geniş bir koalisyon oluşturmayı amaçlayan Ortadoğu’daki önceki girişimlerini de yineledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.