Putin, seçilmesine kesin gözüyle bakılan seçimler için oy istedi

Putin, seçilmesine kesin gözüyle bakılan seçimler için oy istedi

Putin, kazanmasına kesin gözüyle bakılan Rusya başkanlık seçimlerinde vatandaşlara oy kullanarak Rusya'nın geleceğini belirleme konusunda birlik olmaları çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü, Ukrayna'nın ilhak edilmiş bölgeleri de dahil olmak üzere seçmenlere, bu hafta yapılacak ve kazanmasına kesin gözüyle bakılan başkanlık seçimlerinde oy kullanarak Rusya'nın geleceğini belirleme konusunda birlik olmaları çağrısında bulundu.

"Birlikteliğimizin ve kararlılığımızın altını çizmek ve birlikte ilerlemek hayati önem taşımaktadır. Verdiğiniz her oy değerli ve anlamlıdır" diyen Putin, ilk olarak Rusya'nın uzak doğusunda gösterilen ve ulusal haber ajansları tarafından bildirilen bir video konuşması yaptı.

"Bu nedenle önümüzdeki üç gün içinde oy kullanma hakkınızı kullanmanızı rica ediyorum."

2000 yılından bu yana devlet başkanı ve başbakan olarak görev yapan 71 yaşındaki Putin, Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek oylamada üç rakiple karşı karşıya. Ancak hiçbir rakibi şu ana kadar onu eleştirmiş değil.

Kamuoyu yoklamaları Putin'in Rusların çoğunluğu tarafından desteklendiğini gösteriyor; geçen ay yapılan bir ankete göre Putin'e verilen destek yüzde 75.

Putin video konuşmasında tüm seçmenlerin "yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltmek için güçlü, müreffeh ve özgür bir Rusya görmek istediğini" söyledi, "Ve bu böyle olacak" dedi.

Putin oy verme işleminin "vatanseverlik duygusunun bir göstergesi" olduğunu söyledi.

Putin'e göre bu duygu, özellikle Ukrayna'nın doğu ve güneyinde, bazıları Şubat 2022'deki işgalden bu yana Rus güçlerinin elinde olan, bazıları da 2014'te Rus destekli ayrılıkçılar tarafından ele geçirilen bölgelerde daha da hissediliyor.

Putin Şubat 2022'de on binlerce askeri sınırdan Ukrayna'ya gönderdi ve başkent Kiev'e yönelik başarısız ilk girişimin ardından Moskova güçleri çabalarını doğu ve güney Ukrayna üzerinde yoğunlaştırdı.

Ukrayna 2022'nin sonlarında büyük toprak parçalarını geri aldı, ancak iyi mevzilenmiş Rus birlikleri kendi başlarına direniyor ve geçen ay doğudaki Avdiivka kasabasını ele geçirdiler.

Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas ve güney Ukrayna'nın bazı bölgeleri için Çarlık döneminde kullanılan bir isim olan Novorossiya'da yaşayan ve 2022'de yapılan referandumlarda Rusya tarafından ilhak edilmesi yönünde oy kullanan ve Batılı ülkeler tarafından yasadışı ilan edilen bölge sakinlerinin vatansever tercihlerinin net olduğunu söyledi.

Putin, "[Onlar] Rusya ile birleşmek için en zor koşullarda bir referandumda oy kullandılar ve önümüzdeki günlerde yine seçimlerini yapacaklar" dedi.

"Özel operasyona katılanlar da oy kullanacak. Onlar tüm Ruslar için birer örnektir."

“Özel operasyon” Rusya’nın Ukrayna işgali için kullandığı tabir.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.