Putin: Suriye’nin gelecekteki yönetimi isterse Rusya ülkeden çekilir

Putin: Suriye’nin gelecekteki yönetimi isterse Rusya ülkeden çekilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin gelecekteki yönetiminin talebi doğrultusunda Moskova’nın askerlerini bu ülkeden çekeceğini belirtti.

Rusya’daki bir televizyon kanalının bir parçasını gösterdiği Arapça yayınlanan röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ifadelerine yer verildi.

Sputnik'in haberine göre, Putin, “Başka bir ülkenin topraklarında, bu durumdaysa Suriye topraklarında yasalara aykırı olarak bulunanlar bu bölgeyi terk etmeli ve bu tüm ülkeler için geçerli. Eğer Suriye’nin gelecekteki meşru yönetimi, ülkede Rus silahlı kuvvetlerinin bulunmasına gerek duymadığını açıklarsa, bu durum Rusya için de geçerli olacak” ifadelerini kullandı.

"Her füze savunma sistemini aşacak saldırı sistemleri geliştireceğiz"

Rusya’nın her füze savunma sistemini aşabilecek türdeki saldırı sistemlerini geliştireceğini söyleyen Rus lider, şöyle konuştu:

“Herhangi bir füze savunma sistemini aşabilecek türden sistemleri geliştirmek üzere çalışacağız. Bunu yapacağız ve bu şimdiden belli, zira füze savunma sistemleri balistik rota üzerinden uçan balistik füzelere karşı etkili oluyor. Oysa biz, bu türdeki füzelerin vasıflarını kat kat iyileştirmemizin yanı sıra şu anda dünyada hiç kimsede olmayan farklı silahlar da geliştirdik.”

"Rusya Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırılara benzer eylemleri kınıyor"

Putin, Suudi petrol şirket Aramco’nun petrol tesislerine yönelik saldırıların arkasında kim olduğuna bakmaksızın Rusya’nın bu türdeki eylemleri kınadığını vurguladı. Rus lider, “Tekrar etmek isterim ki, bu olayın arkasında her kim olursa olsun, biz bu türdeki eylemleri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.