Putin: Tahıl Anlaşması anlamını kaybetti

Putin: Tahıl Anlaşması anlamını kaybetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın anlamını kaybettiğini ve bu nedenle Rusya'nın bu anlaşmadan çekildiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü erken saatlerde yayınlanan bir makalesinde, Rusya'nın Ukrayna tahıllarının güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayan Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndan, anlaşmanın anlamını yitirmesi nedeniyle çekildiğini yazdı.

Kremlin'in internet sitesinde yer alan makaleye göre Putin, "İnsani amacını yerine getirmeyen" tahıl anlaşmasının " devamı anlamını yitirdi" dedi.

Moskova, geçen hafta, Ukrayna'nın bir yıl önce küresel gıda krizini hafifletmek için savaşa rağmen Karadeniz limanlarından tahıl ihraç etmesine izin veren anlaşmadan çekildi.

Rusya'nın anlaşanın uzatılması için ortaya koyduğu şartların görmezden gelindiğini belirten Putin, Perşembe ve Cuma günü St. Petersburg'da düzenlenecek Rusya-Afrika zirvesi öncesindeki bu açıklamasında, "Bizim ülkemiz Ukrayna tahılının hem ticari hem de ücretsiz olan kısmının yerini alabilecek durumda olduğundan emin olmanızı istiyorum. Bu yıl rekor bir hasat bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bloomberg HT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.