Putin: Tahıl Koridoru Anlaşması suistimal ediliyor, Erdoğan ile görüşebilirim

Putin: Tahıl Koridoru Anlaşması suistimal ediliyor, Erdoğan ile görüşebilirim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması'nda birtakım sıkıntılar olduğunu ifade etti.

Vladimir Putin, bugün yaptığı bir açıklamada "Ukrayna üzerinden yola çıkan tahıl yüklü gemilerin sevkiyat yaptığı ülke dağılımının adil olmadığını" söyledi.

Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında yolculuğa Ukrayna kıyılarından başlayıp İstanbul Boğazı'nı geçen gemilerin Türkiye hariç tutulursa yüklerin çoğunu yoksul ve gelişmekte olan ülkeler yerine Batı ülkelerine gittiğini ifade etti.

Anlaşmanın yeniden incelenmesi konusunu değerlendirdiğini belirten Putin'in açıklamaları şu şekilde:

"Orta düzeyde bir ülke olarak sayabileceğimiz Türkiye'yi hariç tutarsak, Ukrayna'dan ihraç edilen tahıl dünyanın fakir ve gelişmekte olan ülkeleri yerine Avrupa Birliği ülkelerine gidiyor.

Bir kez daha gelişmekte olan ülkeler kandırıldı ve kandırılmaya da devam edecek. Bu yaklaşımla dünyadaki gıda sorunun ancak artacağı net bir biçimde görülüyor, ki bu da öngörülemeyen insani facialara yol açabilir."

"Erdoğan ile görüşebilirim"

Putin, tahılın ihraç edileceği ülkelerin sınırlandırılabileceğini ve bunun için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebileceğini bildirdi.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Temmuz ayının sonlarına doğru Türkiye'nin de aktif rol aldığı bir arabuluculuk sonucunda imzalanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.