Putin: Ukrayna'daki savaşı durdurmaya çalışıyoruz

Putin: Ukrayna'daki savaşı durdurmaya çalışıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Donbas'taki kapsamlı çatışmaların 2014'ten beri durmadığını, Rusya’nın özel askeri operasyon dahil tüm eylemlerinin bu savaşı durdurmayı amaçladığını" belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Leningrad Kuşatması'nın kırılmasının 80. yılında, Büyük Vatanseverlik Savaşı gazileri ve Leningrad kuşatmasını yaşayan kent sakinleri ile bir araya geldi.

Sputnik'in haberine göre, "Ukrayna’nın güneydoğusundaki kapsamlı çatışmaların 2014’ten beri sürdüğüne" dikkati çeken Putin, "Rusya’nın özel askeri operasyon dahil tüm eylemlerinin bu savaşı durdurmayı amaçladığını" vurguladı.

"Durumu barışçıl bir şekilde çözmek için her şeyi yaptık"

Putin, "Rusya’nın Donbas etrafındaki durumun barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması için her şeyi yaptığını, fakat bunun kesinlikle imkansız olduğunu" ifade etti.

"Rusya’nın, Rusça konuşan nüfusun yok edilmesi dahil olmak üzere 2014'ten bu yana Ukrayna'da meydana gelen olaylara tepkisiz kalmasının mümkün olmadığına" dikkati çeken Putin, “Uzun süre sabrettik, uzun süre uzlaşmaya çalıştık. Şimdi yanlış yönlendirildiğimiz, kandırıldığımız ortaya çıktı. Bu başımıza ilk defa gelmiyor. Yine de bu durumu barışçıl yollardan çözmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Şimdi ise bunun kesinlikle imkansız olduğu anlaşıldı” vurgusunu yaptı.

"Kiev’in işlediği suçlar yanlarına kâr kalmayacak"

Rus lider, “Ukrayna'da neler olup bittiğini anlayan ve doğru değerlendirmede bulunan birçok insan var. Özellikle de modern ‘hükümdarların’ hem sivil nüfusla hem de Rus Ortodoks Kilisesi’ne yaptıklarından sonra. Bütün bunlar onların yanına kâr kalmayacak. Buna şüphem yok” diye konuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.