Erdoğan'dan Putin'e 'Suriye'de somut adım' çağrısı

Erdoğan'dan Putin'e 'Suriye'de somut adım' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede bölgesel meseleleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkilinin yaptığı görüşmede, enerji, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Ukrayna krizi ve Suriye dahil olmak üzere bölgesel meselelerin masaya yatırıldığı bildirildi.

Erdoğan Putin ile görüşmesinde, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurulması için altyapıyı güçlendirdiklerini ve güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti. Erdoğan ayrıca bu konuda en kısa süre içerisinde yol haritasını tamamlandırmayı ve uygulamaya geçmeye yönelik somut adımları atmayı planladıklarını söyledi.

Tahıl koridoru, esir değişimi ve Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki güvenli bölge girişimlerinin Ukrayna kriziyle ilgili müzakerelerin olumlu sonuç vermesine yol açtığını söyleyen Erdoğan, barış ve müzakere çağrılarının tek taraflı ateşkes ilanı ve adil çözüm vizyonuyla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/PYD/YPG’nin Türkiye’nin sınır bölgelerinden, özellikle Tel Rifat ve Münbiç’ten temizlenmesi için artık somut adım atılması gerektiğinin altını çizerken Suriye konusunda somut netice almak için Esed rejiminin yapıcı olması ve siyasi süreçte birtakım adımları hayata geçirmesi gerekli olduğunu belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.