Erdoğan: Yalan haber demokrasileri tehdit eder hale geldi

Erdoğan: Yalan haber demokrasileri tehdit eder hale geldi

"Gerçeğin peşinden koşmak, yerel ve küresel güç odaklarına tetikçilik yapmalarına rağmen mücadelemizi yürüttük, duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık"

7. Anadolu Medya Ödülleri Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yalan haber insanı değil, demokrasileri de tehdit eder bir hale gelmiştir. Medyayı, insanların haklarına saldırarak kendini var etme peşinde koşanlara bırakamayız." dedi.

"Özgür, tarafsız, halka karşı kendini sorumlu hisseden bir medyanın demokrasiler açısından taşıdığı önemi hepimiz biliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı "Türk demokrasisinin üzerinden vesayetin gölgesini kaldırmaya dönük her hamlemizde yerel medyamızın desteğini bizzat gördüklerini ve tecrübe ettiklerini" söyledi.

"Lafa gelince özgür basından dem vuranların darbecilere alkış tuttuğu bir dönemde sizler cesaretle demokrasimize sahip çıktınız. Küresel sistemin çarpıklıklarının temsilcisi odaklarla bir olup siyasete ayar veren kalemşörler karşısında yerli ve milli basının nasıl olması gerektiğini yine sizler gösterdiniz" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti;

"Gerçeğin peşinden koşmak, yerel ve küresel güç odaklarına tetikçilik yapmalarına rağmen mücadelemizi yürüttük, duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık, yalan ve iftiraya asla teslim olmadık. İtibar suikastları karşısında geri adım atmadık. Haysiyet fukaralarının tehditlerine boyun eğmedik. Karşımızdakiler ne yaparsa yapsın biz daima hakkın ve hakikatin hatırını üstte tuttuk.

"Medya 70'lere göre halkın gözünde daha çok itibar kazanmıştır. Terörü övmediği, dezenformasyon yapmadığı müddetçe herkes istediğini yazmaktadır. Sözde raporlar bu gerçeği değiştirmeyecektir. Devletin gizli belgelerini yayınlayan FETÖ'cülere sahip çıkanlar, basit meseleler için kilit vurmaktan çekinmediler. Fransa'nın halini görüyorsunuz. ABD'nin halini görüyorsunuz. Gezi olaylarında vandalları kahramanlaştıranlar, Paris'te yaşandığında eylemcileri terörist ilan ettiler."

"Yalan haber insanı değil, demokrasileri de tehdit eden bir hale gelmiştir. Yapıları da sarmıştır. Medyayı insanların haklarına saldırarak kendini var etme peşinde koşanlara bırakamayız."

"Geçtiğimiz aylar Meclis'te kabul edilen ve dezenformasyon yasası olarak bilinen düzenlemenin arkasında bu var. Bazıları AYM'ye koştular. Meclis'te öyle yapmadılar. Bu düzenleme bu işi yapanları rahatlatmıştır. Gerçekten gazetecilik faaliyetleri yürütenlerle şarlatanlık yapanlar ayrışmıştır. Bir adaletsizlik giderilmiştir."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.