Putin Ukraynalıları Rus vatandaşlığına 'hızlıca' almaya hazır

Putin Ukraynalıları Rus vatandaşlığına 'hızlıca' almaya hazır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın zamanda Ukrayna'da yaşayan herkese Rusya vatandaşlığına geçme prosedürlerinin kolaylaştırılacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus vatandaşlığının alınmasını kolaylaştıran uygulamanın gelecekte tüm Ukrayna vatandaşları için geçerli olabileceğini belirtti.

‘Kuşak ve Yol’ 2. Uluslararası İşbirliği Forumu sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlamak için kameraların karşısına geçen Putin, “Bizim vatandaşlığımıza geçilmesini kolaylaştıran uygulamayı genel olarak Ukrayna vatandaşlarına sunulmasını düşünüyoruz. Biz vatandaşlığa alınma kolaylığını sadece Lugansk ve Donetsk’te ikamet eden kişiler için tanımadık” şeklinde konuştu.

Putin, “Rusya yeni vatandaşlarımızın tüm sorumluluğunu üstlenecek. Ukrayna’nın doğusunda ikamet eden vatandaşlarımız Rus pasaportunu teslim aldıklarında sosyal yardım, emeklilik maaşı, ödenek ve benzeri tüm haklara sahip olabilecekler” dedi. Söz konusu bölgede ikamet eden vatandaşların hem Ukrayna hem de Rusya’dan emekli maaşı alabilmelerinin ‘teorik’ olarak mümkün olabileceğini ifade etti.

Moskova geçen hafta, Donetsk ve Lugansk’ın belirli bölgelerindeki kişilerin Rusya pasaportu almasını kolaylaştırmaya yönelik bir karar alındığını açıklamıştı. Rus lider, Kiev’in tam tecrit uyguladığı Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yaşayanların kolayca Rusya pasaportu alabilmesi için imzaladığı kararnameye ilişkin olarak, bunun tamamen insani sebeplerden alınmış bir karar olduğunu vurgulamıştı. Kiev ise bu adıma sert tepki göstermişti. Avrupa Birliği Komisyon Sözcülüğü de Putin'in kararının Ukrayna'nın egemenlik haklarına yeni bir saldırı olduğu eleştirisinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.