Rusya'dan Ukrayna'nın yeni devlet başkanı Zelenskiy'e sağduyu çağrısı

Rusya'dan Ukrayna'nın yeni devlet başkanı Zelenskiy'e sağduyu çağrısı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Facebook hesabı üzerinden yeni Ukrayna yönetimine sağduyu çağrısında bulunarak Ukrayna ile Rusya arasında daha iyi bir etkileşim için hala şans olduğunu söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna devlet başkanlığı seçimlerinde komedyen Vladimir Zelenskiy'in zaferini değerlendirdi.

Ukrayna’daki yeni yönetime sağduyu çağrısında bulunan Medvedev, "Ukrayna ile Rusya arasında daha iyi bir etkileşim için hala şans var. Öncelikle ülkenin doğusundaki durum dahil, Ukrayna'daki tüm politik gerçekleri dikkate alan, dürüst, pragmatik ve sorumlu bir yaklaşıma ihtiyaç var. Bu yüzden en önemlisi yeni Ukrayna yönetimine sağduyu dilemektir" ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki ilişkiler, Kremlin yanlısı eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i deviren 2014 ayaklanmasından bu yana gergindi. Rusya, Kırım'ı o yıl ilhak etti ve şimdiye kadar 13 bin kişinin hayatına mal olan Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda Rusya yanlısı ayrılıkçıları destekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.