Putin: Ukrayna'ya yönelik saldırılar yoğunlaşacak

Putin: Ukrayna'ya yönelik saldırılar yoğunlaşacak

Rus lider, devam eden çatışmada "stratejik inisiyatifin" Rus tarafında olduğuna inandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hafta sonu Rusya'nın Belgorod kentinde meydana gelen eşi görülmemiş saldırının ardından Moskova'nın Ukrayna'daki askeri hedeflere yönelik saldırılarını yoğunlaştıracağını söyledi.

Cumartesi günü Belgorod'da meydana gelen, Ukrayna’nın gerçekleştirdiği saldırıda 24 kişi öldü ve 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırı, Moskova'nın Ukrayna şehirlerine yönelik geniş çaplı bir saldırı başlatmasının ardından geldi.

Putin Pazartesi günü bir askeri hastaneye yaptığı ziyaret sırasında "Saldırıları yoğunlaştıracağız, sivillere karşı işlenen hiçbir suç cezasız kalmayacak, bu kesin" dedi.

Rusya'nın "askeri tesisler" olarak adlandırdığı yerleri vurmaya devam edeceğini söyledi.

"Bunu bugün yapıyoruz ve yarın da yapmaya devam edeceğiz" diyen Putin, Moskova'nın saldırılarının üzerinden neredeyse iki yıl geçtiğini söyledi.

Putin Belgorod saldırısını "terörist bir eylem" olarak nitelendirdi ve Ukrayna güçlerini "yılbaşı gecesinden önce insanların dolaştığı şehir merkezini" hedef almakla suçladı.

Putin, Ukrayna'nın Batı tarafından Rusya ile "sorunları çözmek" için kullanıldığı iddiasını tekrarladı.

Rus lider, devam eden çatışmada "stratejik inisiyatifin" Rus tarafında olduğuna inandığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.