Putin yanıtladı: Kendisinden sonra Rusya'nın başına kim geçecek?

Putin yanıtladı: Kendisinden sonra Rusya'nın başına kim geçecek?

Halefinin kim olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere’deki gibi parlamentoda iktidarda bulunan parti tarafından değil, halk tarafından seçileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Financial Times’a verdiği röportajda halefinin kim olacağına ilişkin bir soruya karşılık, seçimi halkın yapacağı yanıtını verdi.

Putin, "Hiç abartmadan 2000 yılından beri bunu düşündüğümü söyleyebilirim. Durum değiştikçe insanlara yönelik talepler de değişiyor. Nihayetinde kararı Rusya halkı vermeli. Son söz seçmene, Rusya halkına ait" dedi.

Rus lider, "Sizin ülkenizde bir lider görevinden ayrıldığında, gelecek lider doğrudan halkın oyuyla değil, iktidar partisi tarafından seçiliyor. Rusya’da durum farklı, biz demokratik bir ülkeyiz. Üst düzey bir yetkili, Boris Yeltsin gibi politikadan emekli olmak istediği için ya da görev süresi bittiği için, herhangi bir nedenden görevinden ayrılırsa, gizli oylama yoluyla bir seçim gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus lider, mevcut devlet başkanının her zaman birini destekleyebileceğini, ancak nihai seçimin halk tarafından yapılacağını söyledi.

Rusya’nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin, 1999’un son gününde istifa etmiş ve görevini dönemin Başbakanı Putin’e devretmişti. Daha sonra mart ayında yapılan seçimlerde Putin devlet başkanı olarak seçilmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.