800'den fazla gözaltı: Moskova'da polis göstericileri önce copladı sonra gözaltına aldı

800'den fazla gözaltı: Moskova'da polis göstericileri önce copladı sonra gözaltına aldı

Rusya'nın başkenti Moskova’da bu hafta sonu da devam eden protesto gösterilerinde polis, en az 800 göstericiyi tutukladı.

Rusya'da yerel seçimlerde muhalif adayların yarışmasına izin verilmemesini protesto etmek için başkent Moskova'da bir araya gelen 800'den fazla kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında muhalif lider Lyubov Sobol da bulunuyor. Sobol, protestoya katılmak üzere bindiği taksiden indirilerek siyah bir minibüse bindirildi.

Rus polisi en az 800 göstericiyi gözaltına aldı. Polisin sıkı önlem ve müdahalesi devam ederken muhalifler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhinde sloganlar atarak demokratik seçim taleplerini dile getirdi.

Bağımsız gözlem grubu OVD-info, resmi makamlarca izin verilmeyen gösteri sırasında altı kişinin de yaralandığını duyurdu.

Gözaltına alınan muhalif lider Sobol, 8 Eylül'de düzenlenecek seçime katılmasına izin verilmeyenler arasındaydı. Avukatlık yapan Sobol daha önce 21 gün de açlık grevine girmişti.

Sobol, Temmuz ayında seçime katılmasının engellenmesinin ardından seçim kurulu binasından çıkmayı reddetmiş, polisler tarafından çıkarılmıştı. Sobol bugün gözaltına alındıktan sonra attığı bir tweette ondan fazla maskeli polisle birlikte bindirildiği araçta Moskova sokaklarında üç saat gezdirildiğini yazdı.

Polisin sert müdahalesi tepki çekiyor

Öte yandan polisin göstericiler uyguladığı sert müdahale oldukça dikkat çekiyor. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde polisin gözaltı işlemi öncesinde göstericileri sert bir şekilde dövdüğü görülüyor

Yerel seçime muhaliflerin alınmaması nedeniyle geçen hafta sonu düzenlenen protestoda da binden fazla kişi gözaltına alınmıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.