Rusya'dan Google'a uyarı: Ülkedeki protestoların reklamını yapma

Rusya'dan Google'a uyarı: Ülkedeki protestoların reklamını yapma

Rus iletişim denetleme ve düzenleme kurumu Roscomnadzor, Google'dan 'YouTube üzerinden yasa dışı toplu eylemlerin reklamını yapmamasını' istedi.

Rus iletişim denetleme ve düzenleme kurumu Roscomnadzor, Google'dan YouTube üzerinden yasa dışı toplu eylemlerin reklamını yapmamasını istedi.

Rusya'da onbinlerce kişi Moskova'da yapılacak yerel seçimler öncesi adil ve özgür seçim talebiyle protesto gösterisi düzenlemiş ve polis kalabalığa sert müdahalede bulunmuştu.

Gözlemcilerin Rusya'da son sekiz yılda görülen en büyük eylem olarak tanımladığı protestolar YouTube üzerinden çok sayıda hesap tarafından canlı olarak yayınlandı.

Roscomnadzor bazı yapıların reklam uygulamaları satın alarak seçimleri engellemek isteyenler de dahil yasa dışı gösteriler hakkında bilgileri yaymak için uyarı mesajları gönderilmesini sağladığını açıkladı.

Denetleme kurumu Google'ın taleplerini yerine getirmemesi halinde bunu "iç işlerine müdahale olarak" kabul edeceklerini ve "Rusya'daki demokratik seçim sürecini olumsuz etkileme ve engelleme" olarak göreceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada bu eylemlerin şirketin platformları üzerinden reklamının yapılmasını engelleyici önlemler almaması halinde gerekli adımların atılacağı belirtilirken bu adımların detayı hakkında bilgilendirme yapılmadı.

İnternet yasaları sıkılaştırıldı

Son beş yılda Rusya arama motorlarının bazı sonuçları silmesini, mesajlaşma uygulamarını şifreleme anahtarlarını paylaşmasını ve sosyal medya ağlarının Rus kullanıcılara ait bilgileri ülke toprakları içerisindeki sunucularda saklamasını şart koşan yasaları yürürlüğe soktu.

Konuyla ilgili Google'dan bir açıklama gelmedi. Fakat Rusya ülkenin yerel arama motoru olan Yandex'in rakibi Google üzerine sık sık düzenleyici baskılar uygulamasıyla biliniyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.