Putin 'yoğunluğu' nedeniyle Gorbaçov'un cenaze törenine katılmayacak

Putin 'yoğunluğu' nedeniyle Gorbaçov'un cenaze törenine katılmayacak

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in, 'programının yoğunluğu' nedeniyle merasime katılamayacağı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki gün (30 Ağustos) Moskova'da bir hastanede hayatını kaybeden Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un cenaze merasimine katılmayacağı bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in, 'programının yoğunluğu' nedeniyle merasime katılamayacağı belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Vladimir Putin'in perşembe sabahı Gorbaçov'un hayatını kaybettiği Moskova Merkez Hastanesi'ni ziyaret ederek ailesine taziyelerini sunduğunu söyledi.

İlaveten Peskov, Gorbaçov'un cenazesinin şeref kıtası da dahil olmak üzere bir devlet cenaze töreninde olması gereken "unsurlara" haiz olacağını ve devletin de merasime destek vereceğini dile getirdi. 

Ancak sosyal medyada, Putin yönetiminin Mihail Gorbaçov için resmi devlet töreni düzenlememesi şiddetle eleştiriliyor.

Eski Sovyet lideri ağır ve uzun bir hastalık sürecinden sonra önceki gece Moskova'da 91 yaşında hayatını kaybetmişti.

1985’ten 1991’e kadar Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) en yüksek yönetim organı olan Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesinin genel sekreterliğini yürüten Gorbaçov, perestroyka (yeniden yapılanma) ve glasnost (açıklık) reformlarıyla Soğuk Savaşı bitirmiş fakat reformlar sonucu partisinin ülkedeki siyasi üstünlüğü de sona ermişti.

Kaynak: Euronews, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum