Putin'den bayram mesajı: Müslümanlar Rusya için Ukrayna'da özveriyle savaşıyor

Putin'den bayram mesajı: Müslümanlar Rusya için Ukrayna'da özveriyle savaşıyor

Rusya Devlet Başkanı, ülkesindeki Müslümanlar için ayrıca, “Atalarının tarihi, manevi ve vatanseverce geleneklerine dayanarak (Ukrayna işgalinde) büyük özveri, yiğitlik ve cesaret gösteriyorlar." dedi.

Putin, Kurban Bayramı nedeniyle Kremlin’de yayınlanan kutlama mesajında, “İslam'ın kutsal yerlerine gerçekleştirilen Hac ibadetinin bitimine denk gelen bu bayram çok derin bir manevi ve ahlaki manası bulunuyor” değerlendirmesini yaptı.

Sputnik'in haberine göre Putin’in mesajında şu ifadelere de yer verdi: “Yüzyıllardan beri hayır işleri ve komşulara yardımla kutlanan bu bayram toplumda nezaket, merhamet ve adalet ideallerini teyit eder. Rusya’daki Müslüman toplumunun ülke hayatında büyük ve yaratıcı bir rolü bulunuyor ve etnisiteler ve dinler arası barışın sağlamlaştırılmasında büyük rol oynuyor.

Rusya Devlet Başkanı, ülkesindeki Müslümanlar için ayrıca, “Atalarının tarihi, manevi ve vatanseverce geleneklerine dayanarak (Ukrayna işgalinde) büyük özveri, yiğitlik ve cesaret gösteriyorlar. Rusya’yı silah arkadaşlarıyla omuz omuza koruyorlar” diye ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.