Putin'den Esed'e seçim tebriği

Putin'den Esed'e seçim tebriği

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Beşar Esed'i tebrik ettiğini aktardı.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Beşar Esed'i tebrik ettiğini aktardı. Putin, Esed'e tebrik mesajında "Seçim sonuçları tam anlamıyla yüksek siyasi otoritenizi doğruladı" dedi. 

Sputnik'in haberine göre, Putin’in Esed'e tebrik mesajında, “Seçim sonuçları tam anlamıyla yüksek siyasi otoritenizi, yurttaşlarınızın sizin yönetiminizle Suriye’deki durumun en kısa zamanda istikrara kavuşturulması ve devlet kurumlarının güçlendirilmesi için izlenen yola duyduğu güveni doğruladı” ifadeleri yer aldı.

Putin ayrıca, Rusya’nın terör ve aşırıcılıkla mücadelenin yanı sıra Suriye’deki siyasi çözüm ve kriz sonrası yeniden inşa sürecinde çok yönlü desteğini sürdürmeye hazır olduğunu vurguladı.

Beşar Esed, Suriye'de devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak koltuktaki dördüncü dönemine girdi. Meclis Başkanı Hammuda Sabbağ, canlı konferans aracılığıyla Esed'in oyların %95,1'ini aldığını, seçimlere katılım oranının %78,6 olduğunu duyurdu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.