Putin'den 'IŞİD' iddiası

Putin'den 'IŞİD' iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, YPG'nin omurgasını oluşturduğu ABD destekli güçlerin kontrolündeki bölgede IŞİD'in giderek güçlendiğini iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de omurgasını YPG güçlerinin oluşturduğu ABD destekli güçlerin kontrolündeki bölgede IŞİD'in giderek güçlendiği uyarısında bulundu.

Sputnik International'ın aktardığı açıklamada Putin, "Bölgede birçok sorun var. Şu an Fırat Nehri'nin doğusunda olanları görüyoruz. Bunu meslektaşlarımız da biliyor. Bu bölge Amerikan ortaklarımızın koruması altında. Onlar da orada silahlı Kürt güçlere güveniyor. Ama başaramadıkları ortada. IŞİD mensupları birçok bölgeye yerleşmiş durumda" ifadesini kullandı.

700 rehine

Putin Soçi'deki forumda yaptığı konuşmada, IŞİD'in Deyr ez-Zor vilayetinde ABD destekli güçlerin kontrolündeki bölgede 700'e yakın insanı esir aldığını da söyledi. Rehineler arasında çok sayıda ABD'li ve Avrupalı olduğunu ifade eden Putin, IŞİD'in "ültimatom yayımlayarak belli taleplerde bulunduğunu" kaydederek "Bu talepler yerine getirilmezse her gün 10 kişiyi infaz edeceklerini duyurdular. Önceki gün 10 kişiyi infaz ettiler" dedi. Rus lider, IŞİD'in hangi taleplerde bulunduğu konusunda ise bilgi vermedi.

Rus haber ajansı TASS Çarşamba günü, IŞİD'in 13 Ekim'de Deyr ez-Zor vilayetinde ABD destekli güçlerin kontrolündeki bir sığınmacı kampına saldırdıktan sonra yaklaşık 700 kişiyi rehin aldığını bildirmişti. Ajans, IŞİD'in, kaçırdığı 130 civarındaki aileyi Hecin kentine götürdüğünü öne sürmüştü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.