Putin: Suriye'deki ana hedefler anayasa ve yeniden yapılanma

Putin: Suriye'deki ana hedefler anayasa ve yeniden yapılanma

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki başlıca hedeflerin anayasa komitesinin kurulması ve yeniden yapılanma operasyonlarının başlatılması olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün yaptığı açıklamada, Suriye’de iki ana hedefin olduğunu söyleyerek Moskova’nın bu hedefler üzerinde bir mekanizma oluşturmak için ortaklarıyla çalıştığını söyledi.

Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile yaptığı basın toplantısında Suriye’de son dönemde atılan adımlara övgüde bulundu. Sisi ile yapılan görüşmelerde siyasi çözüm konusunda ikili koordinasyonu güçlendirmek için anlaşmaya varıldığına dikkati çeken Putin, Mısır’ın Suriye’deki durum konusunda geniş bir anlayış gösterdiğini ifade etti.

Putin, “Rus tarafı Mısır’ı Rusya’nın Suriye’deki durumu çözmesi için attığı adımlar hakkında bilgilendirdi. Bu konudaki pozisyonlarımızı karşılaştırdık ve ortak hareket etmeye karar verdik” diye konuştu.

Putin, mevcut aşamada Suriye’deki temel görevin anayasa komitesinin kurulması ve yeniden yapılanma operasyonlarının başlatılması olduğunu söyledi.

İdlib’deki duruma da değinen Putin, bu konuyu her iki tarafın da ayrıntılı olarak ele aldığını belirtti.

Ortak çalışma yapılması ve asıl önemin İdlib’e verilmesi konusunda mutabık kaldıklarını ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde çok sayıda militan bulunduğunu ve bunların komşu ülkelere geçme tehlikesi olduğunu belirtti. Bu sorunun çözümü için Türkiye’yle yaptıkları anlaşmanın esası hakkında Mısır heyetine bilgi verdiklerini kaydetti.

Sisi de Suriye meselesinde Kahire’nin Moskova ile ilişkileri koordine etmesinin ve bu konuda her iki ülkedeki özel güvenlik kurumları arasındaki bilgi alışverişinin önemini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.